Vragenkubus van textiel

Make it yourself!

Geef je vragen vleugels

 

.>

Meestal gaan gesprekken tijdens feestjes en andere ontmoetingen over koetjes en kalfjes.
Daar is niks mis mee, maar soms bestaat de wens om het gesprek naar een ander niveau te tillen.
Maar hoe pak je dat aan?

.
..

 

Vragen stellen is een vorm van belangstelling

Op een dag las ik deze zin en meteen herinnerde ik mij flarden van gesprekken met precies de juiste, leukste of meest verdiepende vragen. Wat leidde tot meer begrip en inzicht of het herinneren van een totaal vergeten ervaring.
.
.
Is dit herkenbaar voor je? Dat je met iemand in gesprek bent die de juiste vragen stelt. En na afloop van dit inspirerende gesprek jezelf weer beter in beeld hebt? Een goed gesprek is goud waard want het geeft je plezier, energie en een goed gevoel!

..
.
.

Hoe voer je een goed gesprek?

Want misschien herinner je je ook gesprekken met ongewenste stiltes. Waarin je naarstig op zoek was naar eens een andere vraag dan het standaard “Hoe was je dag?” maar helaas…niks schoot je te binnen.
.
.
Wilde je hulp of een soort spiekbriefje bij het stellen van goede vragen of het gesprek een verrassende wending geven maar …..?
.
.
Vanuit deze ervaringen en dilemma’s heb ik deze ‘vragenkubus’ bedacht.
.
.
Met inspirerende vragen voor een goed, leuk, openhartig of verhelderend gesprek. Om je communicatie een oppepper te geven (geïnspireerd op de Pickwick tea topics).

Vragenkubus

De vragenkubus heeft vier vragen op elke zijde; bedenk een leuke spelregel welke van de vier vragen je wilt stellen aan de ander.
.
.
Een aantal gaan over grappige dingen of gewoon over niets bijzonders. Maar er zijn ook vragen waar je veel over kunt vertellen of waar je even goed over moet nadenken.
.
.
De vragen zijn min of meer gerangschikt onder verschillende rubriekjes zodat je de vragenkubus kunt afstemmen op wat voor gesprek je wilt.
.
.
Zo kun je de vragenkubus ook voor je werk gebruiken bij:

 • het oefenen van een sollicitatiegesprek (belangrijkste vragen)
  .
 • op zoek naar je passie (vragen kind-zijn)
  .
 • wie ben je (levensvragen)

 

 .
.
Om iemand echt te leren kennen stel je elkaar vragen

Met deze inspirerende vragenkubus én verrassende antwoorden heb je een goed gesprek met vele Mooie Momenten. De vragenkubus is echt een oppepper voor een gesprek thuis, met vrienden en ook wanneer je op het werk eens een minder oppervlakkig gesprek met je collega’s wilt hebben. de vragenkubus als je trouwe metgezel op de keukentafel of bureau.
.
.
Samen of als gezin bij een bakje koffie of een glaasje wijn is een fijn moment om een goed gesprek te voeren. Soms denk je alles te weten van iemand. Maar ook dan kun je elkaar verrassen door een onverwachte vraag te stellen zoals bijvoorbeeld “Wat is het meest nutteloze advies dat je ooit gekregen hebt?” Daar moet je wel even over nadenken en dat is dus leuk!

.
.

Vragenkubus zelf maken

Wil je ook een vragenkubus die je vragen vleugels geven Om op een speelse manier gewoon leuke, goede of energie gevende gesprekken te voeren? Maak het makkelijk zelf.
.
.
vraag gratis een A4 document aan met veel vragen, speciaal op maat gemaakt voor de kubus. Om zelf aan te vullen of meteen te printen voor elk vlak van de kubus. Je kunt meerdere kaartjes van 4 vragen maken om te variëren met vragen.

.
.
..

 

Hoe maak je een vragenkubus?

Nodig voor de vragenkubus:

 • Kaartjes van ± 8 bij 8 cm om de vragen op te plakken of op te schrijven.
  .
 • Transparant folie (6 stuks), op maat gemaakt voor de kubus. Plaats achter dit folie de verschillende kaartjes met vragen, verkrijgbaar in de webshop
  .
 • Kubus naar keuze, verkrijgbaar in de webshop

 

 .
Werkwijze vragenkubus:

 • Prik met een prikpen of speld gaatjes in de folie aan drie kanten om de cm.
  .
 • Maak de folie met een stiksteek vast op de kubus.
  .
 • Knip de vragen uit en plak deze naar keuze op de kaartjes. Je kunt de vragen rubriceren of willekeurig rangschikken.
  .
 • Plaats de kaartjes met vragen achter het folie en klaar is je vragenkubus.

 

 

 

 .Wil je deze vragenkubus samen met vriendinnen of collega’s maken?

.
.
Gezellig! Kijk bij workshop

.
.
.
.

 

.
.
.