In de media

Herinnering kubus en wenshartjes

S-Cool  zomer 2011

Je huisdier wil je altijd houden
.
Ieder kind met een bijzonder huisdier kent het gevoel. Je wilt het dier nooit meer kwijt. Je broer of zus kan nog eens vervelend zijn, je eigen huisdier is dat nooit. Maar ze hebben niet het eeuwige leven. Al worden ze nooit ziek en heel oud, uiteindelijk gaan ze eens dood. Terwijl ze altijd op je zaten te wachten als je uit school kwam, zijn ze er opeens nooit meer. Je hebt nog een foto, maar verder niks.
.
Een paar jaar geleden bedacht kunstenares Wietske Lycklama à Nijeholt een zogenoemde keepingtouch kubus. Met deze kubus kun je een blijvende herinnering van je eigen huisdier maken. ‘De foto, een plukje haar, de naam, een verhaaltje of wens, alles kun je er op vastmaken. In onze tijd verandert alles zo snel, het is heel prettig voor je zelfvertrouwen om goeie herinneringen langer voor jezelf vast te houden’, aldus Wietske.
.
De keepingtouch kubus is om te krijgen of om weg te geven. Wietske geeft ook workshops op verschillende plekken, hoe je ze kan maken. Meer informatie over haar creaties op de website.

.
.
.
Hip en Hot 10 augustus 2010

Keepingtouch

 .
.
.
Noorderland Lezersactie nr 8 december 2010

Tastbare herinneringen
.
De kubus van Keepingtouch houdt herinneringen levend. De zes vlakken geven ruimte voor persoonlijke teksten of voorwerpen, die samen aan vervlogen momenten doen denken. Zoals een stukje gordijnstof, foto of huisnummer van een woning waar veel plezierige jaren zijn doorgebracht.
.
Maar de kubus kan ook ingevuld worden met iets wat voor u belangrijk is zoals een levenswijsheid of een speciaal gedicht. Keepingtouch uit Langezwaag levert de basis, zodat iedereen op een eenvoudige manier er zelf een unieke (cadeau) kubus van kan maken.

.
.
.
Margriet nr 44 – 2010

Persoonlijke cadeautjes
.
Aan een Keepingtouch-kubus voegt u altijd iets van uzelf toe, in de vorm van bijvoorbeeld een foto van een dierbare of een handgeschreven gedichtje. In het stoffen Keepingtouch-wenshartje fluistert u uw hartenwens.
.
De bedenker van Keepingtouch, kunstenares Wietske Lycklama à Nijeholt, geeft een workshop waarbij u van zelfgekozen stofjes een vogelhanger maakt, waaraan u uw wens toevoegt.
.
Als u de hanger daarna bijvoorbeeld aan uw jas of tas bevestigt, heeft u uw diepste hartenwens altijd als een positieve reminder dicht bij u! Workshop op de 10de Margriet Winter Fair.

.
.
.
Jonge Gezinnen Beursgids 2010

Workshop Van hartenwens tot wenshart
.
Deze workshop is helemaal in lijn met ons centrale beursthema 2010: harten. Tijdens deze workshop van Kinderen maak je van een zelfgekozen stof een wenshart. In het hartje stop je een gelukskraal waarna je een persoonlijke wens kan doen.
.
Door dit hart aan je tas of sleutelhanger vast te maken krijg je elke keer weer een positieve reminder! Uiteraard kun je je wenshart ook cadeau geven aan een dierbaar iemand of als origineel kraamcadeau.

.
.
.
Kinderen nr 11 – 2010

Wensharten maken
.
Maak de leukste wensharten met Keepingtouch. Van zelfgekozen stof maak je een wenshart met daarin jouw persoonlijke gelukskraal.
.
Als positieve reminder of (kraam)cadeau.

.
.
.
happinez nr 7 – 2010

Origineel
.
Een wel heel persoonlijk kraamcadeautje maak je van de Keepingtouch kubus. De zachte kubus van van 10 x 10 x 10 centimeter kan worden bekleed en versierd naar eigen fantasie.
.
Een mooi stofje eromheen als basis en vervolgens kun je gaan borduren, tekenen, appliqueren, noem maar op. Op de site vind je tal van inspirerende voorbeelden en kun je je ook opgeven voor een workshop kubussen maken.

.
.
.
heit & mem nr 3 – 2010

Bertekubus
.
De Keepingtouch kubus bestiet út sêft materiaal en is bedoeld om fersierd te wurden op in bysûndere wize.
.
Sa kynst bygelyks ek in bertekubus meitsje mei in moai gedicht, in foto, in hierlokje, knoopkes, lintsjes en moaie stikjes stof. Leuk om kado te jaan!……..

.
.
.
Wonen & Co-Reis: Berlijn 1 mei 2010

………Op de Berlijnse Trödelmarkt worden de handelaars in tweedehands spullen en antiek niet echt veel rijker van de Nederlanders, maar scoort Wietske Lycklama à Nijeholt uit Langezwaag wel precies het diertje waar ze al zo lang naar op zoek was, om toe te voegen aan het assortiment cadeautjes in haar webwinkeltje Keepingtouch.
.
“Een hertje, dat ik na wil maken en als patroon wil aanbieden. Ik had het al heel lang in mijn hoofd en daar stond het! Bij een prachtige oude dame, die duidelijk wat moeite had er afstand van te doen. Ik heb haar maar niet verteld dat ik het uit elkaar ga halen om het na te tekenen….
.
‘Ik weet zeker dat het in goede handen is bij jou’, zei ze me, ‘jij gaat er mensen blij mee maken’. En ja, dát klopt natuurlijk wel!”

.
.
.
Woudklank 1 april 2010

…..In een zijkamer springen de wonderijke kubussen van Keepingtouch meteen in het oog. Onderneemster Wietske Lycklama à Nijeholt vertelt graag over haar producten. “Het zijn cadeau’s die je raken”, legt zij uit.
.
Bij haar maken cursisten kubussen van stof met hierop afbeeldingen of teksten die voor hen waardevol zijn. Speciaal zijn de wenshartjes: “Daar stop je een kraaltje in en neemt dan even de tijd om een wens te doen.
.
“Het is de bedoeling dat elke keer wanneer de eigenaar het hartje betast en het kraaltje daarin voelt, even stilstaat bij de wens die hieraan verbonden is…..

.
.
.
Educare Jaargang 28 nummer 1/2010

Leuke dingen
.
…….Als herinnering aan een mooie gebeurtenis, of aan je lievelingsdier kun je zelf een Keepingtouch Kubus ontwerpen. Gemaakt van foam met een bekleding van stof.
.
Hierop kun je bijvoorbeeld ieder jaar het handje van je kind overnemen, of je versiert het met een speciale stof of boodschap.

.
.
.
De Koerier 16 december 2009

Publicatie persbericht Glazen Huis
.
De SBK Veendam en kunstenares Wietske Lycklama à Nijeholt organiseerden op 19 december 2009 een workshop Wenshartjes om het Glazen Huis in Groningen te ondersteunen. Deze actie heeft €50,00 opgebracht.

.
.
.
Voor Altijd….2009

Een verzamelboek met bijzondere funeraire producten voor, tijdens en na de uitvaart.

.
.
.
toBe Nummer 1 2009

Herinneringen
.
Soms is het fijn om een herinnering tastbaar te maken.
Om vast te houden en nooit meer te vergeten.
.
De Keepingtouch is een aaibare kubus van tien bij tien centimeter. Hij wordt helemaal naar persoonlijke wens gemaakt met dierbare herinneringen aan een persoon.
.
Als stof kan bijvoorbeeld een favoriet kledingstuk worden gebruikt in combinatie met een mooi gedicht of foto.